Blogs

De kracht van rebranding is de kracht van herkend en begrepen worden
Rebranding is in de marketing- en reclamewereld doodgewoon, maar binnen het onderwijs geen gemeengoed. Naast merken en bedrijven evolueren ook onderwijsorganisaties en scholenkoepels binnen een bepaalde tijd. Daarom kunnen zij niet achterblijven. Als organisatie moet je je blijven ontwikkelen, omdat de wereld om jouw organisatie heen dat ook doet.

Een sterke contentstrategie voor LinkedIn creëer je zo
Met ruim 5,5 miljoen gebruikers in Nederland biedt LinkedIn dé kans om je als school online te profileren. Het effectief inzetten van LinkedIn kan echter een uitdaging zijn. Zeker omdat het een taak is die vaak nog bovenop een al uit-de-voegen-barstend takenpakket komt. Dankzij deze tips lukt het deze keer wél om van LinkedIn een succes te maken.

Met de juiste strategie is niets onmogelijk
“Nieuwe cijfers laten zien dat het lerarentekort weer gaat groeien.” Dit schreef de PO-Raad vlak voor de kerstvakantie. Aanleiding was een Kamerbrief van staatssecretaris Mariëlle Paul en minister Eppo Bruins van onderwijs over de verwachte toename van het lerarentekort. Ook wij zien hoe hoog de nood is bij sommige van onze opdrachtgevers. Werven van leraren is en blijft moeilijk, maar onze ervaring is dat niets onmogelijk is. Zolang je maar op het goede moment aan de juiste knoppen draait.

Een (tijdelijk) gat in je bezetting? Huis Communicatie springt in
De meeste scholen en besturen hebben hun interne communicatie goed geregeld. Maar soms doet zich een groot project voor dat voor bepaalde tijd om extra handjes vraagt. Of valt er tijdelijk een collega uit, bijvoorbeeld vanwege zwangerschapsverlof. In dat geval kunnen wij een kracht leveren om jullie een of meerdere dagen per week te ondersteunen. Zo zijn wij niet meer alleen die collega op afstand, maar ook bij de school of het bestuur op locatie.
.png?1680775119=)
Zo houd je het koersplan top of mind
Niet verplicht, wel ontzettend belangrijk: een koersplan dat inspireert en richting geeft aan de hele onderwijsorganisatie. Samen met medewerkers, ouders en maatschappelijke partners werken veel schoolbesturen elke vier jaar aan een strategische koers. Dit is vaak een uitdagende reis, met als hoogtepunt de presentatie van het eindresultaat. Daarna is het werk nog niet gedaan. Adviseur Janneke Dijke: “Na de presentatie van de koers volgt misschien nog wel de grootste uitdaging: hoe houd je het koersplan top of mind in de organisatie en hoe zorg je ervoor dat medewerkers weten wat het koersplan voor hun werk betekent?"