Blogs

Een (tijdelijk) gat in je bezetting? Huis Communicatie springt in

Een (tijdelijk) gat in je bezetting? Huis Communicatie springt in

De meeste scholen en besturen hebben hun interne communicatie goed geregeld. Maar soms doet zich een groot project voor dat voor bepaalde tijd om extra handjes vraagt. Of valt er tijdelijk een collega uit, bijvoorbeeld vanwege zwangerschapsverlof. In dat geval kunnen wij een kracht leveren om jullie een of meerdere dagen per week te ondersteunen. Zo zijn wij niet meer alleen die collega op afstand, maar ook bij de school of het bestuur op locatie.
Creatieve adviseur Tessa denkt graag out of the box

Creatieve adviseur Tessa denkt graag out of the box

Ze is de creatieve spil van ons team. Met de vele projecten die op haar naam staan, is Tessa Verdegaal een ervaren communicatieadviseur binnen Huis Communicatie. Haar creativiteit laat ze het liefst los op opdrachten die voortkomen uit een strategisch plan. Ook privé weet ze die creativiteit effectief in te zetten. Sinds een jaar woont ze met haar gezin in het grotendeels verbouwde familiehuis van haar opa en oma. Laat het bedenken van creatieve oplossingen maar aan Tessa over.
“Fijn om een ervaren, inspirerende en deskundige regisseur te hebben.”

“Fijn om een ervaren, inspirerende en deskundige regisseur te hebben.”

Interim directeur Jos van Adrichem over de succesvolle samenwerking met Huis Communicatie

Het begon met het verzoek om het logo onder handen te nemen, maar daar bleef het niet bij. De Sjaloomschool in Katwijk heeft in zijn geheel een flinke opfrisbeurt gekregen. Niet alleen het eigentijdse logo prijkt sinds kort aan de gevel van de basisschool, ook de vlaggen op het schoolplein zijn vervangen, de lokalen zijn voorzien van een verse verflaag passend bij de huisstijl en de leerlingen hebben nieuwe t-shirts en rugzakken in de kleuren van het nieuwe logo. En – vers van de pers: ook de door Nieuweschoolwebsite (onderdeel van Huis Communicatie) gebouwde website is live! Een uitdagende opdracht waar zowel de klant als wij met een positief gevoel op terugkijken. 

Gelijke toegang tot VO-scholen is een kwestie van organiseren én communiceren

Gelijke toegang tot VO-scholen is een kwestie van organiseren én communiceren

Vrije schoolkeuze is een groot goed in het Nederlands onderwijssysteem. Steeds vaker zijn er middelbare scholen die meer aanmeldingen krijgen dan dat ze plek hebben. Andere scholen hebben te weinig leerlingen. De manier waarop de plekken dan worden verdeeld verschilt per regio en per school. Dit werkt ongelijkheid in de hand. Een doelgericht, gezamenlijk toelatingsbeleid kan de gelijke toegang beschermen als alle schoolbesturen binnen een gemeente of regio eraan meedoen. Als dit proces wordt ingegaan, vraagt dit van begin af aan om organisatie én goede communicatie.