Oosterlicht College Vianen start schooljaar met nieuwe naam

“Onze droombeelden, wensen en verwachtingen zijn goed vertaald naar de middelen die ontwikkeld zijn.”

Na maanden van voorbereiding is het nu dan echt zover: één van onze opdrachtgevers in Vianen - voorheen Oosterlicht College Vianen – gaat sinds 1 augustus officieel verder onder de naam Lekpoort College. Daar is heel wat voorbereiding aan voorafgegaan. Aan Huis Communicatie de vraag om de nieuwe naam op een krachtige wijze te introduceren en bekend te maken bij de belangrijkste doelgroepen en stakeholders in Vianen en omstreken. Laat dat maar aan ons over! 
 

Het introduceren van een nieuwe naam vraagt om een zorgvuldige aanpak. We zijn begonnen met goede gesprekken als deel-input van het communicatieplan, met kernboodschap, nieuwe missie en visie, waarna we enkele van de voorgestelde middelen uit het plan hebben uitgewerkt. We maakten onder andere deze leuke video voor de onthulling van de nieuwe naam op school. Voor een social-mediacampagne gebruikten we korte clips uit de video. Ook schreven we een persuitnodiging en -bericht en pakkende teksten voor de homepage van de nieuwe website die nog net voor de zomervakantie live ging. 


Liesbeth van den Broek, directeur: ‘Onze samenwerking met Huis Communicatie hebben we als prettig ervaren. Onze droombeelden, wensen en verwachtingen zijn goed vertaald naar de middelen die ontwikkeld zijn. Wat fijn is, is dat we een aantal van de communicatiemiddelen die speciaal ontwikkeld zijn voor onze naamswijziging ook nu nog kunnen gebruiken. We zijn ook erg gelukkig met onze mooie nieuwe website. De sfeer past helemaal bij onze school.’


Nieuwe naam, nieuwe website
Bij een nieuwe naam, hoort natuurlijk ook een nieuwe website. Nog net voor de zomervakantie ging de nieuwe website van het Lekpoort College live. Uiteraard inclusief het nieuwe logo, de moderne huisstijlkleuren en vaste huisstijlelementen. De website moest modern zijn, overzichtelijk en rust uitstralen. Dat is gelukt!

Het resultaat zie je hier