We hebben nieuws!

De mooie reis van Janneke Dijke in de spotlights

Met een grote liefde voor taal, communicatie én het onderwijs kunnen we wel zeggen dat de rol van Janneke Dijke als senior communicatieadviseur bij Huis Communicatie haar op het lijf is geschreven. Ruim 6 jaar geleden verruilde ze de journalistiek voor ons bureau. Haar doel: nog meer kunnen betekenen voor het onderwijs. Van die overstap heeft Janneke geen seconde spijt gehad. En dat betaalt zich uit. We hebben namelijk geweldig nieuws dat we hier graag met jullie delen: per 1 oktober treedt Janneke toe tot de directie van Huis Communicatie. 

De tijd dat ze als zesde medewerker welkom werd geheten herinnert Janneke zich nog goed: “Ik was destijds al enorm gedreven om mij in te zetten voor scholen en besturen. Als verslaggever onderwijs bij het Leidsch Dagblad had ik de nodige ervaring in deze sector, maar een adviseur word je niet zomaar. Vanaf dag één heeft Grada mij opgeleid en geïnspireerd. Alle kennis die zij met mij deelde heb ik als een spons opgezogen. Ik kan wel zeggen dat ik dit vak echt van Grada heb geleerd.” 
 

Janneke: “Ik ben met het bedrijf meegegroeid: in werkzaamheden, kennis, de begeleiding van mijn nieuwe collega’s en als lid van het MT”


Die zes medewerkers werden er steeds meer, het aantal opdrachtgevers nam gestaag toe en ook het werk kreeg meer diepgang. Janneke: “Ik begon met het schrijven van schoolgidsen, brochures en deed af en toe iets voor verschillende schoolbesturen. Tussendoor betrok Grada mij steeds vaker bij strategische vraagstukken en begon ik met koersplannen en het geven van trainingen. We werden meer voor calamiteiten ingezet, ook die rol paste mij. Ik ben echt met het bedrijf meegegroeid: in werkzaamheden, kennis, de begeleiding van mijn nieuwe collega’s en als lid van het MT.” 

Professioneel, betrokken en gedreven

Inmiddels heeft Janneke zich ontwikkeld tot een strategisch senior-adviseur met wie onze opdrachtgevers maar al te graag samenwerken. Professioneel, betrokken en gedreven, krijgen we als feedback terug. Het draait bij Janneke écht om het onderwijs, zo beaamt ook Grada Huis: “Janneke is voor ons de rots in de branding en ze is ontzettend leergierig. Als journalist was ze niet volledig bekend met het vak van communicatieadviseur, maar het paste haar goed. Al kort nadat ze bij ons kwam werken, wisten we dat Janneke heel wat in haar mars heeft. Dat heeft ze 100% bewezen, niet alleen in ons vak, maar ook in de aansturing van ons bedrijf. Goed plannen van de grote hoeveelheid opdrachten die wij wekelijks mogen ontvangen is voor ons noodzakelijk, wij willen onze afspraken nakomen. Dat kan ze als geen ander, en ze begeleidt ook onze adviseurs daarbij. Ze weet daarnaast de juiste sfeer te maken die past bij ons bedrijf.” 
 

Talitha Huis: “Het werd al snel duidelijk dat Janneke kwaliteiten en passie bezit die aansluiten bij onze missie en visie en bij de mooie toekomst(plannen) van Huis Communicatie.”


Dat Janneke nu onderdeel uitmaakt van onze directie, daar zijn wij ontzettend trots op. Niet alleen om haar kwaliteiten, maar – minstens zo belangrijk – ook om Janneke als persoon. Talitha Huis, algemeen directeur, licht toe: “Janneke is een fantastisch ervaren adviseur. De afgelopen jaren heeft zij veel bijgedragen aan de groei van Huis Communicatie, als adviseur en later ook als MT-lid. Het werd al snel duidelijk dat Janneke kwaliteiten en passie bezit die aansluiten bij onze missie en visie en bij de mooie toekomst(plannen) van Huis Communicatie.” 

Een gezamenlijke reis

Als collega’s weten we dat Janneke liever iemand in de spotlights zet, dan dat ze er zelf in gaat staan. Maar zij wil toch van de gelegenheid gebruikmaken om haar enthousiasme te delen: “Het klinkt cliché, maar ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze rol mag vervullen. Ik kwam hier met een doel, bijdragen aan goed onderwijs en mezelf verder ontwikkelen. Het eindpunt was mij toen nog onbekend, maar ik houd ervan om een reis af te leggen zonder dat ik weet waar de weg mij langs leidt. Dat geldt niet alleen voor mijn werk. In de weekenden en vakanties trek ik er regelmatig op uit om lange wandeltochten te maken. Ik richt me niet op het eindpunt, maar geniet onderweg van alles dat ik tegenkom. Zo zie ik mijn route bij Huis Communicatie ook: ik weet niet hoe de toekomst eruitziet, maar ik geniet met volle teugen van de reis die ik samen met mijn collega’s en onze opdrachtgevers mag afleggen om het onderwijs in Nederland nóg mooier te maken.” 



Janneke in het kort 

Neerlandicus | Moeder van zoon Daniël (19) en dochter Suzanne (17)

Fanatiek wandelaar met man Willem-Jan | Wekelijks te vinden in de sportschool

Professioneel taartenbakster (aldus haar collega’s)

Iets-minder-professioneel-maar-met-evenveel-plezier ukelele-speler

Talent in ajour-breien (inderdaad, net als Mona Keijzer :)

Speelt graag een potje padel met collega’s


 

Wil je Janneke een berichtje sturen? Dat kan.

MAIL JANNEKE